Välkommen till Vår Hemmaplan - HKHC
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hässelby Kälvesta Hockey Club
Välkommen till

HKHC på besök hos Idrottsnämnden
2023-03-22 19:59

Idag var HKHC Ordförande och Sportchef inbjudna till Idrottsnämndens Ordförande Maria-Elsa Salvo (S) och Borgarrådssekreterare Sixten Svanberg i Stadshuset.

Vi har under processen med Idrottsförvaltningen försökt komma i kontakt med dem tidigare då vi kände att vi behövde ha en dialog högre upp än hos Idrottsförvaltningen när vi inte fick den dialog vi kände att ärendet krävde.

Inbjudan kom från Borgarrådssekreteraren och idag var dagen för mötet.

Vi fick beskriva den situation vi befinner oss i och förklara hur en Ishockeyförening med många ideella krafter, stegar i både pojk och flick verksamhet i ett socioekonomiskt utsatt område utan stora sponsorpengar fungerar.

Vi beskrev problematiken kring obefintliga dialoger med förvaltningen och hur vi anser att de mer är en ”IdrottsPLATSförvaltning” med fokus på hur deras Idrottsplats och personal ska ha det mer än att vara en Idrottsförvaltning med fokus på de idrottande ungdomarna.

Våra medskick till Idrottsnämnden med fokus på framtiden:

  • Lyssna mer på Idrottsföreningarna som kan sin verksamhet bäst
  • En dialog måste börja i tidigt skede – anläggningsråden har inte fungerat
  • Fastighetskontoret måste vara med på möten som rör renovering, underhåll och ombyggnationer
  • Vi behöver hjälp att söka bidrag för fortsatta och eventuellt höjda Hyreskostnader
  • När våra omklädningsrum nu står klara i höst – hjälp oss med draghjälp och PR för ishockey – exempel – Hockey VM 2025 – förlägg aktiviteter i Grimsta ishall som ger intäkter och kan vara dragplåster för våra spelare och nya medlemmar
  • Praktisk hjälp – hjälp oss med omklädningsrum på Grimsta innan de nya omklädningsrummen är helt klara. Flytta containern innanför grindarna (man menar att man har hjälpt oss med förvaring men den står lätt tillgänglig för inbrott och oförsäkrad)
  • Hjälp oss att hjälpa Stockholmshockeyn att växa – vi kan vara en förebild då vi menar att vi är Stockholms mest jämställda och integrerande förening.

Maria-Elsa och Sixten skulle träffa RF SISU redan ikväll och skulle börja med att lyfta vår fråga om bidragshjälp.

Vi avslutade mötet med löfte om att vi fick höra av oss med frågor när vi ville och bestämde oss för att vrida fokus på det positiva med nya, större och fler omklädningsrum som i förlängningen ger oss möjlighet till andra evenemang utöver vår egen verksamhet som TV-pucksuttagningar, landskampsläger och Hockey-VM aktiviteter som kan generera intäkter men också en hjälp i att stärka vårt varumärke.

 

Hjärta – Kamratskap – Hockey

 

Anna M Karlsson                        Magnus Larsson
Ordförande                                 Sportchef


Nyhetsarkiv
Ny tränare till U162022-05-17 15:43
Månadens eldsjäl2021-11-23 13:10
Julen börjar hos HKHC 2021-10-28 21:08
Svensk Hockey TV 2021-09-13 13:21
 
Våra sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten